Only two weeks

Suck. Ännu mer läxor den här veckan, om det nu är möjligt. En analys till samhällen, evolutionsfrågor till biologin och biologiprov om klassisk genetik tills på onsdag. Tills på torsdag har jag 84 engelskaglosor och så ska jag kunna återberätta en spanskatext med hjälp av bara 15 stödord.

Jag får försöka tänka positivt, det är bara två veckor kvar i skolan. Bara två veckor kvar.

5-kamp

Idag har KSK haft friluftsdag. Jag valde 5-kampen som elevföreningen höll i. Då var det ettorna mot tvåorna mot treorna. Säckhoppning, dragkamp, volleyboll, korvätartävling och gummibåtsrace. Tyvärr så vann treorna, alla grenar utom korvätartävlingen då vi vann. Jag var till och med med på den grenen! Och jag åt snabbast av alla tjejerna och några av killarna. Vet inte om det är så bra att skryta med att man är glupsk, haha. Men det har varit en rolig dag iallafall!

Cykelexkursion

Idag har vi haft cykelexkursion. Alltså, vi har cyklat genom Sala; Sockenkyrkan, Kristina kyrka, Väsby kungsgård och gruvan. Vi har haft "tipspromenad" på de olika stationerna. Olika frågor om Sala, typ. Jag, Annie och Malm var i en grupp och det verkade som om det gick bra. Fast det bästa var att man fick ringa till folk och fråga om vissa frågor. Så jag tror att det kan vara ganska jämt mellan grupperna. Tre personer i varje grupp och vi var 5 klasser. Vi får väl se om man vinner någonting.

Djur

Här kommer några bilder på djuren! Av de jag kunde ta:

















Furuvik djurpark

Idag har jag varit i Furuvik med klassen. Vi har studerat apor. Japp. Rätt intressant faktiskt, söta små apor. Eller, vissa var små. Fick några bra bilder oxå som jag kommer lägga upp sen. Fast min kamera blev knäpp och gick sönder under halva tiden vi var där... Jag har haft den i 2,5 år, och garantin höll i 2 år. Det är liksom sånt där typiskt som händer. Pappa skulle kolla hur mycket det skulle kosta att laga den ändå, få se hur jag gör sen.

Matte D

Idag har jag gjort nationellt prov i matte D. Jag tror att det gick bra. *Knock on wood* Vill så gärna ha MVG i matte. Det var lättare än jag trodde att det skulle vara iallafall. Jag blev klar först av alla. Långt före de andra tror jag till och med. Jaja, vi får se hur det går!


Ny design

Jag gjorde klart. Jag orkade inte hålla på att leta efter hur man rättar till småsaker. Det får duga så länge!


Håller på att göra om

Nu har jag försökt att fixa om min blogg. I fyra timmar, på ett ungefär. Det jobbiga är inte att göra en ny header, det är att få den att passa, hitta färger och justera allt annat. Det är inte lätt kan jag säga. Suck, kanske blir klar ikväll om jag inte måste fortsätta plugga matte.


Tredje

Hm, den här dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Det var inget fel på dagen, bara att jag inte hann plugga som jag hade tänkt. Det är ju så sjukligt tråkigt! Det blev att jag åkte ner på stan, läste lite HP, solade och målade mina naglar istället. Mycket roligare!

Och jag har känt mig väldigt bloggsugen idag tydligen. Detta är tredje inlägget idag.

Kläder

Jag shoppade lite när jag var i Stockholm oxå, ifall jag glömde berätta det. Här är iallafall vad jag köpte:


Tunika 149 kr, Gina Tricot.


Tunika 149 kr, Gina Tricot.


Linne 129 kr, Gina Tricot.


Linne 129 kr, Gina Tricot.


Klänning 199 kr, Gina Tricot.

Ja, jag vet. Det blev bara shoppat på Gina Tricot. Men som sagt, det är min favoritaffär!


Varmt!

Underbart! Fantastiskt! Extraordinärt! Det är vad vädret är idag. Varmt och skönt och great! Jag ska nog ta med mig Harry Potter och den Flammande bägaren (ja, jag läser om HP-böckerna igen) ut i solen och läsa lite. Så skönt!

Jobb

Nu är jag hemma igen från Stockholm. Eller ja, jag har varit det några timmar nu. Sitter för närvarande hemma hos syrran och är Vincents lekkamrat medan hon och Crille målar Vincents rum.

Förresten så har jag fått sommarjobb! Via kommunen på biblioteket. Ingen superlön och det är i augusti före skolan börjar. Men det är något iallafall.

Stockholm

Om några timmar ska jag sticka hem till Marcus. Vi ska åka till Stockholm med hans föräldrar och hälsa på deras kompisar. Typ. Kanske shoppar lite och möjligtvis åker till Gröna Lund. Blir där tills på fredag, så ni behöver inte titta förbi hemma hos mig.


Hjälp?

Jag sitter i skolan på min photoshopkurs. Jag ska börja göra en affisch eller typ ett bokomslag om jag vill. Men jag vet först och främst inte vilket av de jag ska göra. Och sen måste jag bestämma vad som affischen/bokomslaget ska ha för bilder och tema. Som de flesta vet har jag rätt dålig fantasi så ni får gärna komma med förslag!

...

Inte nog med att vår klass har flera prov och läxor den här veckan, nu ska lärarna hålla på att ändra om en massa tider och dagar oxå. Eller ja, min efterblivna engelsklärare håller på att ändra om, tar tid från andra lektioner som vi har prov på. Bara för att hon är dum nog att sätta vårt prov på en dag som hon inte kan dra ut på tiden på. Då tycker hon att hon har rätten att göra precis som hon vill. Hon har verkligen ingen problemlösningsförmåga över huvud taget. Tack till vår mattelärare som iallafall kan lösa alla problem! (Haha, fattade ni?)

RSS 2.0