Partyyy

Idag är det lördag. Jag har varit hemma hos syrran och Vincent ett tag. Han har typ lärt sig att krypa nu. Han hasar sig mest fram, så som jag gjorde när jag var liten. Han är urgullig!

Nu sitter jag och väntar på mat, och sen ska jag till Annie på Halloweenfest. Det är maskerad oxå, jag ska klä ut mig till mexikanare. Jag har mustasch och sombrero och så, får se om det blir bra. Har tyvärr ingen poncho, men det får gå ändå!

Finally

Höstlov!

Studiedag

Idag har jag haft studiedag. Jag och alla andra elever på KSK, såklart. Jag har spenderat dagen med Marcus, sov där inatt. Har bara träffat honom en gång förra veckan för att han har varit sjuk. Så det var mysigt att äntligen få träffa honom igen. Synd bara att han är väldigt fäst WOW... Det kan han väl spela när jag inte är där, skulle jag tycka.

Imorgon ska jag hämta min nya säng! Eller ny och ny. Det är min brorsas gamla. Som var min syrras gamla. Ja, sängen är så skön att jag oxå vill ha den. Den är 120 cm, så lite större än min 90 cm-säng. Då kanske Marcus vill sova hos mig lite oftare när jag har större och rymligare säng än honom, så slipper jag alltid åka till honom!


Idag

Idag, innan skolan, var jag ner till bibkliotek för att hämta en bok som jag hade reserverat. Äntligen hade den kommit! Det är tredje delen av Hungerspelstrilogin, Revolt. Så efter skolan hann jag läsa lite ur boken innan jag åkte hem till syrran för att vara barnvakt. Åt Vincent alltså, inte min syster.

Lite kinkig var han i slutet, men i början hade vi kul. Jag passade på att ta lite kort oxå.


Liten sötnos, tagen utan blixt.


Samma sötnos, tagen med blixt.


Moster & systerson.

TV time!

Idag har jag hunnit plugga rätt mycket. Matte och pojektarbete iallafall. Och nu ska jag äta och efter det ska jag hem till syrran och ha en trevlig stund framför TV:n. Det är ju en massa bra program ikväll!

Snö

Det har snöat. Jo, det är sant. Inte mycket, utan bara lite snöflingor som ligger på backen nu. Men det ska inte snöa redan, det är på tok för tidigt för det.

Världen är lite blåst idag

Det är faktiskt löjligt hur mycket det blåser ute idag. Det värsta var ju motvinden hem. Jag är helt seriös när jag säger att det var jobbigt att cykla med ettans växel. Det tog en halvtimme att komma hem från skolan. I vanliga fall tar det 15 minuter, 20 minuter om det är (vanlig) motvind.
Det kan väl vara okej att det blåser så här mycket någon gång, men då kan man väl iallafall få medvind?

Falling in love with fall







Framtidsbok

Jag håller på att läsa en bok. Hungerspelen heter den. Eller, första boken heter det. Jag läser för tillfället andra boken, Fatta eld. Första boken är väldigt bra, spänande och lite romantisk. Så som jag vill att en bok ska vara. Andra boken har jag inte läst klart än, men den är oxå jättebra. Men jag kan inte uttala mig ordentligt förän jag har läst ut den. Det ska finnas en tredje bok oxå, men inte att låna på biblioteket än.

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!
Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...



Blubb

Jag och Marcus har bara degat oss hela dagen. För tillfället sitter han och spelar WOW... Men han skulle vara klar till 10, och då kommer han hit. Vi ska bada i vårt bubbelbadkar. Gud så mysigt vi kommer ha det!

Mycket att göra

Det känns som om det alltid är något man ska göra för tillfället. Eller något Marcus måste göra. Den här veckan hinner vi bara träffas i förbifarten i skolan, typ. För efter så har han handbollsträning eller så tränar jag. Om det inte är träning så är det pluggande. Även om jag inte har en viss läxa eller prov som måste jag ta tag i projektarbetet så fort jag får tid över.

Och för tillfället så svarar Marcus inte på sms eller när jag ringer. Om han hade gjort det så skulle jag kunna ha frågot om han hade tid att träffas ikväll, men nu är det nästan för sent...


Finally!

Ikväll börjar Desperate Housewives igen! Har längtat i typ ett halvår!

Back home

Nu bor jag hemma igen. Inget mer kattvaktande på ett tag tror jag. Iallafall inte om jag inte har internet. Jag tänker faktiskt inte bara på facebook, utan även allt skolarbete man behöver internet till.
Ojojoj, nu önskar jag nästan att jag inte hade internet. När jag kommer att tänka på allt skolarbete...

...

Den här helgen är jag kattvakt hos min mormor. Hon har inget internet. Så just nu är jag hemma och kollar datorn ett tag. Men jag ska nog åka tillbaka nu och se till katten.

RSS 2.0