...

Jaha. Så det är såhär det ska vara hela sommaren?

Bada, bada, bada

Under dagen har mina myggbett blivit värre. Nu är det 12 respektive 11 myggbett på fötterna. Och det syns ganska rejält. Stora röda fläckar och utväxter. Alltså, inte utväxter, utan såna där som det blir etfer myggen har varit och våldgästat på ens hud.

Det som lindar betten är ett skönt fotbad, eller ett dopp. Så efter mycket tjat på Rebecca åkte vi till ett av brotten och badade ett tag. Skitskönt var det. Jag lurade dit Emmy och Kajsa oxå, så man fick träffa lite mer folk.

Blodförlust

Outhärdligt. Igår kväll var mina fötter en kvällsbuffé för stadens myggor. De gav sig bara på mina fötter, unadtag från 2 stycken på benen. På mina fötter hade jag fått 5 respektive 8 myggbett inom en halvtimme. Det var hemskt! Det kliade som jag vet inte vad. Till slut kunde jag inte så ut längre och gick in på toan, la fötterna i bidén och sprutade kallt vatten på dem. Usch vad skönt det kändes efteråt!

...

Ville bara säga en sak. Det är fortfarande jättevarmt!

Svett

Jag tror att jag snart försvinner. Jag svettas så mycket att jag snart inte finns mer! Och imorgon ska det bli 30 grader... Så jag antar att det blir ett dopp eller två då.

Idag har jag hittills svettats, ätit, svettats lite mer och kollat på 'Pippi på de sju haven' med Marcus. Gud så länge sen det var man kollade på Pippi Långstrump. Det är så töntigt roligt att titta på, haha!

<3

Jag har ingenting för mig. Så jag sitter och läser igenom några av mina gamla blogginlägg. Läste under en speciell period och trodde att det skulle röra upp lite minnen. Lite kassa minnen. Men, till min förvåning, gjorde det inte det. Och jag är mycket glad för det. Det får mig att inse hur bra jag har det nu, hur lycklig jag är med mina vänner och min älskade pojkvän, att jag inte bryr mig ett dugg längre om det som hände då. Jag är som lyckligast nu och skulle aldrig bli så här lycklig om det hade blivit som jag trodde, och då hoppades, att det skulle bli.

Jag älskar dig Marcus!

Sol, bad och fotografi

Jag och Emmy fotograferade, badade och solade. Precis som jag sa. Och köpte glass, of course.










Lika varmt

Värmen fortsätter att hålla i sig. Jätteskönt! Nu väntar jag bara på att Emmy ska komma hem till mig. Det blir nog ett dopp idag med. Och lite fototagning, hon ska ta med sig sin systemkamera. Min kamera känns så liten och fjuttig i jämförelse med hennes.

Bada

Första doppet i år är nu ett faktum. Jag, Marcus, Erik och Kajsa var vid stugan igår och bestämde oss för att bada lite. Jag var faktiskt i först! Duktigt av mig.

Jag och Marcus tog oss ett dopp idag på dagen oxå. Det var nästan lite varmare idag. Usch vad det är skönt med sommar!

Schteeeeek

Det är varmt! Jättevarmt! Jag vill bada, men ingen vill bada med mig. Jodå, men ingen har tid. Fast jag ska snart upp till stugan med Marcus och då ska vi bada. Har jag bestämt iallafall. Det blir första doppet i år, om man inte räknar när jag badade den 5 januari. Fast då var jag på Kanarieöarna, men ändå.

Se upp!

Haha! Jag har övningskört! Ute på vägarna! Jag är grymt stolt över mig sjäv! Jag tyckte att det gick bra för att vara första gången. Och pappas bil är ganska lätt att köra. Det kommer bli en annan sak med mammas bil.

Jaja, ville bara tala om för er att ni ska se upp när ni är ute på gatorna i Sala!

Solen gassar

Vad klen jag är. Jag orkar knappt sola i en timme. Det är bara 22 grader ute, fast 31 grader i solen. Grymt varmt. Jag kan inte ens ha fötterna på altanen för fotsulorna bränns bort. Men jag är smart och häller lite kallt vatten där innan jag sätter ner fötterna.

Men nu tar jag en paus från solandet och käkar Marabou Sommar! istället. Helt okej, men den luktar lite mysko.


Matunderhållning

Som ni kanske fårstår så har jag inte haft tillgång till en dator. Jag åkte tillbaka till stugan efter att jag hade ätit och sov kvar där. Riktigt trevligt att äta frukost dagen efter med min gamla NO-lärare som oxå var där. Hon och hennes man har den bästa humorn! Frukostunderhållning for the win.

Det blev faktiskt lite middagsunderhållning oxå, på min bekostnad. Jag och Marcus blev hembjudna till mamma på middag, med min syster och hennes kille, och min bror och hans tjej. Det var trevligt om man bortser från alla historier från när jag var liten. Det är det jag har befarat med att ta hem Marcus på middag. Varför måste min familj vara så pinsam?

Dans och lekar

Hemma igen. Ska äta lite midsommarmat här hemma och sen kanske åka tillbaka ut igen. Fast då får jag cykla. Men det var riktigt trevligt att fira där uppe med Marcus släkt. Vi dansade runt midsommarstången med alla som har stuga där. Jag tror att det är första, möjligtvis andra, gången i mitt liv som jag har gjort det. Det är nästan pinsamt.

Efter dansen blev det lekar, men det ville jag inte vara med på. Jag tog en massa kort istället. Det var mycket roligare kan jag säga.


























Midsommarafton

Snart ska jag iväg. Jag ska följa med Marcus till deras stuga och fira Midsommar med alla där. Synd bara att det regnar.

...

Jaha. Det regnar som vanligt. Hoppas bara att det inte regnar imorgon, då det är Midsommarafton. Marcus har bjudit med mig upp till hans stuga på dagen. Tydligen så firar alla som har stugor där tillsammans med lekar, dans och lotteri. Det låter väldigt trevligt. Om det inte regnar alltså, haha.

God morgon

Nu är jag vaken tidigt. Fridas morfar kom in och väckte oss, eller mig rättare sagt. Han kom med en liter jordgubbar till mig och Frida. Så det blir väl vår frukost.

Igår köpte jag en ny mobil, en Sony Ericsson W595. Och än så länge gillar jag den. Sen efter att jag hade köpt den så äkte jag hem till Frida. Vi åkte ner på stan ett tag och vandrade omkring. Sen bestämde vi oss för att gå på bio, 'Baksmällan'. Så jävla härlig humor alltså! Gud så jag skrattade! Och jag var inte ensam, tur nog. Helt klart värd att se.

...

Idag är en ny dag. En underbar dag. Solen lyser, det är varmt ute och inte ett regnmoln på himlen så långt ögat kan nå. Efter pappa har slutat jobba så ska vi åka till Västeås och leta efter en ny mobil till mig oxå, äntligen. Och när vi har gjort det så ska jag förhoppningsvis stanna hos Frida i Västerås. Det var ett bra tag sen jag var där, så det ska bli trevligt.

:)

Idag har man inte gjort ett skit. Det är det underbara med sommarlov, man behöver inte göra något. Fast jag har städat mitt rum. Och ätit frukost. Och lunch. Skönt.

Förlåt, igen

Ursäkta att jag inte har bloggat sen i torsdags. Men jag har inte varit hemma sen i fredags morse i princip. Det var ju skolavslutning då, så det var man ju tvungen att fira! Jag träffade väldigt många som man inte har sett på länge. Synd bara att Rebecca inte mådde bra, så hon var inte med oss.

Jag sov hos Marcus i fredags iallafall. Och igår oxå i och för sig. Ville verkligen inte gå hem i regnet. Det är ca 3 km hem från honom. Inte speciellt kul. Men jag har fått umgås med min pojkvän hela helgen, och då skiter jag fullständigt i om det regnar eller inte.


Sista dagen i ettan

Den här dagen har inte alls varit så hemsk som jag trodde att den skulle bli. Först hade vi fysik, fick MVG på provet och sluta tidigare. Sen biologi, vi gjorde ingenting där heller och vi fick  sluta tidigare. Efter det engelska. Och vi fick tårta och läsk! Det trodde jag inte om min engelskalärare. Gott var det, och sluta tidigare då oxå.

God lunch, och ingen bild efter det. Underbart! Jag fick t.o.m träffa Frida och Rebecca lite, de var på skolan för att kolla på konsert med Robin E från Idol. Och träffa gamla högstadielärare. Riktigt trevligt!

Mycket Väl Godkänt

Woho! Jag fick MVG på mitt fysikprov! Precis på gränsen dock, men jag är glad ändå. Ett MVG är ett MVG. Det är det braiga med vår fysiklärare, han lär ut så bra och proven är alltid lättare än  vad man tror att de ska vara. Så man klarar sig galant! Iallafall de flesta.

I'm free!

Från och med nu har jag inga läxor! Och, jag har ingenting att göra. Jag har nyss vart till ICA och köpt Ben & Jerry's, mums! Men jag vill umgås med någon! Jag vill bara gå över till Rebecca, men hon och resten av niorna är i Stockholm på klassresa. Och hon kommer inte hem förns inatt. Men jag kommer träffa henne och Frida imorgon när dom har avslutningen!

Bytt design

Som ni ser, förhoppningsvis, så har jag ändrat lite här och var i bloggen. Jag tyckte, och Emmy för den delen oxå, att det var dags. Min förra med bilden som det står 'God Jul' på känns lite fel såhär års. Det är ju sommar nu! Sol, bad, fest, umgås med vänner och ingen skola! Underbart!

Jag får väl se om jag blir nöjd med den här designen. Den är bättre än den förra iallafall.


3 timmar

På tre timmar har jag hunnit med mycket. Göra ett fysikprov, sitta och glo i en timme och sen äta. Jag hoppas att provet gick bra, och om man lyssnar på min lärare så låter det som det iallafall. När han gick förbi efteråt sa han att jag gjorde jättesnygga lösningar, för att gå i ettan. Det piggade upp mig lite.

Sen när han gick tillbaka igen sa han att de var inte bara snygga, de var rätt oxå. Så jag kan väl slappna av nu.


Allt jag gör

Plugga, plugga, plugga. Det är typ allt jag gjort de senaste dagarna. Jag har ju fysikprov imorgon. Och vi fick nyss veta att det är ett ganska "stort" prov. Vi får sitta från 8:15 till 11:00 och skriva provet. Det betyder att vi missar vår sovmorgon... Kul, skitkul. Men imorgon vid den här tiden kan jag iallafall skatta mig lycklig att jag är fri från läxor och prov i 2,5 månader.
Men det är imorgon det.

Ingenting

Tänk så härligt det är att sluta tidigt. Nu sitter jag hemma framför datorn och kollar runt lite. Det känns inte som om jag har gjort något vettigt idag alls. Förutom på fysiken då jag pluggade införmorgondagens prov. Men efter det spelade jag och några till kort i en timme, som vi brukar. Och på idrotten spelade vi kubb. Jag och Kajsa var bäst, såklart, och vann alla tre matcherna. På halva lektionstiden, delvis en halvtimme. Vi är riktigt duktiga.

Älskvärd

Vi har svenska nu. Vi har suttit och kollat upp vad våra namn betyder. Lite intressant faktiskt. Mitt namn, Amanda, betyder värd att älska. Och mina mellannamn, Elin och Lovisa, betyder fakla och berömd och härskare. Jag är väl ganska nöjd med mina namn, fast jag vet inte riktigt varför jag heter fakla.

Men Amanda är jag verkligen värd att heta. Jag lyckades förhandla med min svensklärare, som för övrigt är mycket svårflörtad, att de som inte hade några rester kvar i ämnet fick slippa lektionen imorgon. Och den är 1 timme och 15 min lång, vår sista lektion.

Så tack vare mig slutar de flesta halv 12 imorgon. Är jag inte värd att älska så säg?


TV

Idag har jag slappat och pluggat. Fast slappa och plugga hör inte riktigt ihop i samma mening. Men det är vad jag har gjort idag. Kollat lite på TV, suttit vid datan och så. Idag är det söndag, delvis reprisdagen på TV. Så jag kollade bl.a. på reprisen av 'Grey's anatomy'. Och det var så sorgligt!

Självklart kollade jag på 'Gossip Girl' oxå. Det går på söndagar fast det inte är reprisen. Men idag var det säsongsavslutning. Och allt, nästan iallafall, slutade så lyckligt! Älskar det programmet!


...

Pappa stack till huvudstaden för någon timme sedan. Han ska kolla på VM-kvalmatchen i fotboll, Sverige - Danmark. Så nu har jag bjudit hit en massa hungriga tonåringar! Nejdå, inte en massa, bara några stycken. Vi ska beställa pizza, fast i början hade vi tänkt att vi skulle grilla. Men det började regna. Och sen ska vi väl kunna hitta på nåt annat oxå. Får se vad det blir.

Västerås

Jag köpte inte så mycket som jag ville idag. Fast jag är ändå rätt nöjd. Förutom att det jag skulle köpa på H&M antingen inte passade bra eller inte fanns. Men jag hittade två linnen och en klänning på Gina Tricot iallafall! Det är jag mycket nöjd med. På Gina hittar man alltid nåt. Oftast en massa.

Västerås, baby

Vet ni vad jag ska göra imorgon? Jag och Kajsa ska bege oss till Västerås och shoppa! Jag har väntat så länge på det. Vill bara köpa allt jag ser nästan. Här är sånt som jag "måste" köpa:

  • En t-shirt
  • Två linnen
  • En klänning
  • Ett par shorts
  • Bikini
  • Trosor
  • Strumpor
  • En väska
  • En mobil

Det sistnämnda ska jag bara kolla på. Jag ska nog ta med pappa och köpa en sen. Men allt de andra ska jag ha. Vill ha.


Virrvarr

Gud vad jag var vimsig imorse. När jag skulle iväg till skolan så larmade jag, men kom på att jag inte hade mobilen. Så jag larmade av och sprang och hämtade den. Sen larmade jag igen. Halvvägs ut genom dörran kom jag tänka på internet, hade jag stängt av det? In och larma av igen och sprang ner i källarn. Men jag hade tydligen stängt av det. Så up igen och larma.

När jag kom fram till skolan så tänkte jag efter. Efter att jag hade larmat, låste jag dörren? Suck. Jag får väl fråga pappa sen när han kommer hem om dörren var upplåst när han åkte hem på lunchen.

Men den här dagen är bättre än gårdagen iallafall, än så länge.

10 dagar

Bara 10 jävla dagar kvar i helvetet på jorden. Och vilket helvete oxå. Jag måste ha muntligt föredrag på engelskan på torsdag. Och jag ska egentligen göra det med Annie, men hon kanske fortfarande är sjuk då. Så den gällt skrikande blonda häxan, aka min engelsklärare, tvingar mig att göra det själv. Dö.

Om 8 dagar har jag helvetets prov, alltså fysikprov. Jag sitter nu och försöker plugga men det går inte. Det vill inte fastna. Jag vill bara mörda Einstein, Newton, Gallilei m.f. Men nu råkar de ju redan vara döda hela högen. Ett gäng döda män, vem borde ta dem på allvar? Ingen tycker jag.
Dock har vi en bra fysiklärare. Synd bara att han har gått i pension och detta är hans sista veckor. Så nästa termin ska vi få en ny lärare, och det vill inte jag.

Vi kommer även få en ny mattelärare p.g.a att vår förra braiga (ja, jag hittar på nya ord) lärare gick och blev gravid. Det var riktigt onödigt av henne tycker jag. För jag vill inte ha någon annan. Suck.

My head is a fucked up mess

Det känns som om mitt huvud är proppfullt. Tankar om skolan, det som måste hinnas göra innan skolan slutar, tid för minna vänner, min pojkvän, tid annan fritid och en massa annat. Tankarna sitter och trycker inne i mitt huvud. Inte som om de studsar omkring där inne, utan som om de vandrar låååångsamt och när de kommer fram till skallbenet så är det som om de bara fortsätter att gå. Försöker trycka igenom.

Just nu önskar jag att jag fortfarande hade den där sprickan i skallbenet. Då kunde alla tankar vandra ut den vägen. Ut någon annanstans, så att mitt huvud kan få lite lugn och ro.

Svenska

20 minuter till frihet! Jag sitter i skolbiblioteket och väntar på att få sluta. Jag har läst lite ur boken 'Som jag vill vara' av Katarina von Bredow. Jag har läst den förut och det är en mycket bra bok! Rekomenderas starkt. Men nu fick jag lust att kolla datorn ett litet tag, så slipper jag göra det hemma.

RSS 2.0